top of page
H4B logo 2019.jpg
Untitled-1 copy.png

Kliknite tukaj za ogled mojega SPP / Dinara zemljevida!

charity-hike-hr-2019.jpg

Hike-4-Botrstvo 2019

Julij do oktober 2019 - Uspelo mi je pridobiti poslednjih 17 kontrolnih točk SPP (vključno s Triglavom, 2864m, najvišjo goro v Sloveniji) za zbiranje sredstev za Botrstvo, prav tako pa sem projekt razširil na zbiranje sredstev za hrvaško dobrodelno organizacijo, RTL Pomaže Djeci. V tem obdobju sem tudi osvojil Dinaro (1831m), najvišjo goro na Hrvaškem.

 

Moj projekt je zbral slednje vsote:

 

Hike-4-Botrstvo 2018/2019 = 3980 €

 

Hike-4-RTL Pomaže djeci 2019 = 8606 Kn (približno 1150 €)

 

Skupaj to znaša več kot 5000 €, kar je veliko več, kot sem na začetku pričakoval, tako da velika zahvala vsem ljudem in podjetjem, ki so darovali in podprli projekt, ter vsem, ki sem jih na tej poti spoznal. Ves denar bo namenjen socialno ogroženim otrokom v Sloveniji in Hrvaški, tako da je vaša pomoč cenjena v obeh državah.

 

Projekt je zajemal veliko trdega dela in napornega planinarjenja, vendar je bil na koncu zagotovo vreden vsega, zato toplo priporočam planinarjenje kot način spoznavanja lepot Slovenije in Hrvaške!

 

Za več podrobnosti in fotografij mojega potovanja:

 

LinkedIn – Alexander Jordan s.p

charity-hike-1920x1080-new.png
Alexander Jordan sp Tečaji angleščine v Ljubljani rojen govorec

Hike-4-Botrstvo 2018

 

4. julija 2018 sem poskušal prehoditi Slovensko planinsko pot (SPP) od Maribora do Ankarana (600 km!) v zgolj 28 dneh, z namenom zbiranja sredstev za slovensko dobrodelno organizacijo Botrstvo.

Zaradi slabega vremena in poškodbe stopala oz. prsta na nogi (ki je konec julija terjala operacijo) mi je žal uspelo osvojiti zgolj 300 km prehojene poti v posameznih delih do konca julija.

 

Po upoštevanju zdravniških navodil po počitku v začetku avgusta, sem večino poti osvojil v avgustu, septembru in oktobru, saj sem posamezne pohode vključil med službene in ostale obveznosti v tistem času.

Do 31.10.18, ko se je moja kampanija za Botrstvo zaključila, mi je uspelo prehoditi  približno 500 km, zbrati 63 od 80 SPP žigov, projekt pa je izbral neverjetnih 2350 € za Botrstvo.

Velika hvala vsem, ki ste donirali in se tako ali drugače povezali s projektom. Vaša podpora za moje pohode in za Botrstvo je zelo cenjena!

Kaj je Botrstvo?

Humanitarni projekt Botrstvo v Sloveniji se je začel leta 2010 pod okriljem ZPM Ljubljana Moste-Polje. Njegov namen je pomagati otrokom iz socialno ogroženih družin iz vse Slovenije. Cilj projekta je povezati otroke, ki so potrebni pomoči, z ljudmi, ki so pripravljeni pomagati, in tako izboljšati njihov razvoj ter ustvariti enake možnosti za vse otroke. Za ta pohod sem se odločil zato, ker želim zbrati čim več denarja za njihovo delo, saj so odlična in zelo spoštovana slovenska dobrodelna organizacija, ki si na vso moč prizadeva pomagati otrokom v stiski.

Za več informacij o projektu Botrstvo obiščite: www.boter.si

Kaj je Slovenska planinska pot?

 

Slovenska planinska pot je najstarejša vezna pot v Evropi in je nastala leta 1953. Njen ustanovitelj, Ivan Šumljak, je pohodnikom svetoval: »Prijatelj, hodi počasi! Potem boš imel več od nje, mnogo mnogo več.«

 

Zemljevidi in informacije:

www.pespoti.si

 

Slovenska Planinska Pot - Wikipedija

Dinara

Dinara je s 1831m najvišji vrh na Hrvaškem. Nahaja se na meji med Hrvaško in Bosno in Hercegovino, blizu hrvaškeg a mesta Knin.

 

Zavrnitev odgovornosti – sem izkušen pohodnik, vendar nisem gorski vodnik in ne ponujam storitev gorskega vodništva.

Varnost in zdravje sta odgovornost vsakega posameznega pohodnika, ki se odloči, da se mi bo pridružil na poti Hike-4-Botrstvo.

Sponzorji in partnerji

logo2.jpg
orca logo landscape.jpg
Znak IGLU barvni CMYK 300 dpi.jpg
KAUCH_logo_black.png
Znak kibuba_2015_EU-02.png
140_colour_logo_RGB.jpg
Helios Kemostik-logo.jpg
logo_1.png

IZBOLJŠAJTE SVOJO ANGLEŠČINO

bottom of page